ORTOPEDSKI PREGLED

Prepustite njihove šapice u naše sigurne ruke.

Uz kućne ljubimce, ortopedski pregledavamo i liječimo i velike životinje.

ORTOPEDSKI PREGLED

Šape na pregled !

KUĆNI LJUBIMCI

Prilikom ortopedskog pregleda kućnih ljubimaca koji vršimo u našoj ambulanti, pozornost se obraća na stanje muskulature, simetriju stava i građe ekstremiteta, opseg pokretljivosti zgobova te se određenim testovima utvrđuje prisutnost i intenzitet boli.

Po potrebi nakon ortopedskog pregleda, potrebno je učiniti i rendgenološki pregled, kako bi mogli pružiti odgovarajuću terapiju kućnom ljubimcu.

FARMSKE ŽIVOTINJE

Ortopedski pregledi i zahvati velikih životinja, ponajprije se odnose na papkare i kopitare, odnosno na održavanje higijene i zdravlja papaka i kopita životinja.

Veliki zdravstveni problem na farmama mliječnih krava je šepavost, koja ujedno predstavlja i gospodarski gubitak.

Zdravlje papaka mliječnih krava važan je preduvjet visoke i stabilne proizvodnje. Osim što kravu boli noga ili noge, ona jede manje hrane i više leži, daje do 40% manje mlijeka, teže ostaje gravidna, često ne iznese graviditet do poroda, a kvaliteta života i njegova duljina je puno kraća.

U stadima ovaca i koza gdje je prisutna bolesti zarazne šepavosti, zbog bolova u papcima, ovnovi i jarčevi ne mogu izvršiti prirodni pripust te takva stada praktički postaju sterilna što također predstavlja gospodarski problem.

Kako bi prevenirali razvoj šepavosti, preporučamo Vam da nam s povjerenjem prepustite korekciju papaka Vaših farmskih životinja.

© Copyright - ANIMA-VET | Izrada: IDEO d.o.o.